Här har ni lite skadeglädje från min sida: Vi har snö på backen, för i jämförelse med Lycksele så föll det snö hos oss istället för regn idag. Det föll faktiskt snö i Lycksele också, men den stannade inte kvar på backen. Tur att det är minusgrader nu igen! Nu får ju ändå detta äckelväder ta och ge sig, ge mig en riktigt vit jul! 

Nu ska det bli lite naturkunskapsplugg, för trots att jag egentligen vill ägna tid åt julmarknaden som vi ska stå på i helgen så prioriterar jag ju förstås skolan först...Me not working hard?
Yea right picture that with a kodak
And better yet, go to times square
Take a picture of me with a kodak
Took my life from negative to positive
And I just want y’all know that
And tonight, let’s enjoy life
- Pitbull ft. Neyo, Nayer & Afrojack: Give me everything

Jag har en förkärlek till låttexter. Jag hittar, oftast i alla fall, någon eller några rader som jag fastnar för i låtar. Känslan av att känna igen sig i texten, på gott eller ont, är väldigt härlig på något sätt. En dålig dag kanske jag inte helst lyssnar på "I'm walking on sunshine", utan antingen en lite deprimerande låt eller en lagom uppmuntrande låt. Något jag kan relatera till i den stunden helt enkelt. Jag är en sån där människa som gillar att kolla upp och se om jag förstått låten rätt eller om jag sjunger den helt fel. Jag lär mig låttexter ganska snabbt också och med lite hjälp på traven så går det ännu fortare!  

Jag brukar ju lägga upp låtar här på bloggen ibland och väljer då oftast ut de delar av texten som säger mig något, som passar in för stunden. Fast refrängen kan jag ju ibland skriva ner utan att den är något speciellt (bara för att det är refrängen liksom). 
 
Foto: Cicci

I wanna take you away
Let's escape into the music, DJ let it play
I just can't refuse it
Like the way you do this
Keep on rockin' to it
Please don't stop the, please don't stop the music
- Rihanna: Don't stop the music

When she was just a girl
She expected the world
But it flew away from her reach so
She ran away in her sleep
and dreamed of
Para-para-paradise, Para-para-paradise, Para-para-paradise
Every time she closed her eyes

In the night the stormy night she'll close her eyes
In the night the stormy night away she'd fly

and dreams of
Para-para-paradise
Para-para-paradise
Para-para-paradise